Victor

Zanger/acteur/presentator/stemartiest Victor van den Berg, beroepshalve actief als voorlezer, begon op jonge leeftijd met acteren in vele genres van toneel. Na het schrijven en uitvoeren van enkele cabaret- en poëzieprogramma´s zette hij zijn eerste stappen op muzikaal gebied.

Na een aantal jaren als leadzanger/componist in een popband, richtte hij met twee broers GEBR van den BERG op. In hun theatrale muziekprogramma was hij als zanger-performer, tekstschrijver en componist medeverantwoordelijk voor een show waarmee zij negen jaar lang de podia opluisterden.
In 1992 werkte hij een jaar als acteur op Het Land van Ooit, alwaar hij ook een hoofdrol speelde in een tv-serie. Nog steeds speelt hij van tijd tot tijd gastrollen in tv- en filmproducties. Verder is hij als entertainer/verhalenverteller actief op vakanties voor verstandelijk gehandicapten, en presenteert hij de Music Meeting.
Daarnaast is hij gastheer in de NondeSjuSjo: een enerverend
festivaleiland vol divers entertainment en kruipt hij in de huid van The Man in Black in Cash in the Attic.

Sedert enige jaren heeft Victor zijn blik gericht op het rijke oeuvre van Jacques Brel. Met pianist/arrangeur Dominique van Hoof brengt hij op geheel eigen wijze de liederen van Brel in het Frans. Door Victor van den Berg in het Nederlands geschreven gedichten maken integraal onderdeel uit van het programma BREL LEEFT.